הקפדה על רישיון לשימוש מסחרי בתמונות
כל מי שבונה אתר, יודע שהוא צריך להשתמש בתמונות יפות ומקצועיות לאתר שלו כדי שהאתר יהיה ממותג ומקצועי. בשביל זה משתמשים במאגרי תמונות. להלן רשימת אתרים שמספקים מאגרי תמונות חינם להורדה לשימוש באתר ובפרסומים השונים שלכם.
שימו לב: למרות שעברתי ובדקתי שהתמונות הם אכן בחינם לשימוש מסחרי, הדברים עשויים להשתנות מעת לעת, וכמובן שאיני יכול להתחייב על כך. לכן תמיד חשוב לקרוא את הרישיון שבכל אתר ולפעול בהתאם להסכם ולא להסתכן חלילה בתביעה משפטית על הפרת זכויות יוצרים.
מאגרי תמונות לשימוש חופשי בחינם
- אתר rgbstock מציע מאגר תמונות חינם, ניתן לחפש תמונות לפי נושא או לפי מילה.
- אתר pexels מציע תמונות ממש שוות בחינם.
- אתר freeimages מציע אוסף חינמי של תמונות, לרוב- אפילו ללא צורך במתן קרדיט.
- במאגר תמונות החינמי של ויקיפדיה תוכלו למצוא תמונות להורדה לשימוש חופשי.
- אתר PIXABAY מציע מאגר תמונות פופולרי המאפשר הורדת תמונות חינם גם לצורך מסחרי. אין צורך במתן קרדיט או ייחוס.
- אתר stocksnap מציע מאגר תמונות חינמי. ניתן להוריד תמונות ללא צורך במתן קרדיט.
- אתר splitshire מציע מאגר הורדת תמונות לגמרי בחינם גם לשימוש מסחרי. אין צורך אפילו להירשם לאתר, פשוט בוחרים תמונה ומורידים.
- אתר gratisography מציע מאגר תמונות בסגנון שונה שמושך את העין. כדאי לדפדף בין התמונות באתר ולחפש תמונה מתאימה.
- באתר lifeofpix ניתן לחפש תמונות או למצוא תמונות לפי נושאים.
- אתר unsplash מציע מאגר תמונות בחינם. הם אומרים שלא חובה לתת קרדיט אבל זה יוערך מאוד.
- אתר Freepik מציע מאגר תמונות חינמי. אך שימו לב חובה לתת קרדיט. (יש להם מאגר תמונות גדול יותר בתשלום, בו אין צורך לתת קרדיט.)
- אתר bigstockphoto. זה אמנם אתר שמציע הורדת תמונות בתשלום, אבל הם מאפשרים להוריד תמונות לניסיון שבוע בחינם. במסגרת הניסיון ניתן להוריד כל יום 5 תמונות (בסך הכל עד 35 תמונות לכל השבוע). שאלתי אותם האם ניתן להשתמש בתמונות שהורדו בתקופת הניסיון והתשובה שלהם חיובית.
אם ביום מסוים לא הורדת תמונות, לא ניתן להשלים את זה למחרת! (שומרי שבת, שימו לב לזמן ההרשמה שלכם לאתר, כדי שלא תפספסו יום להורדת תמונות..)
שים לב! אם אינכם רוצים להמשיך להוריד תמונות מהאתר שלהם, חשוב לזכור לבטל את המנוי. אחרת, תחויבו על המנוי החודשי.
איך למצוא תמונות במאגרי התמונות?
באתרים הללו יש אפשרות חיפוש תמונה. נכניס לשדה החיפוש את תיאור התמונה שאנחנו מחפשים ונקבל את התמונות הרלוונטיות.
אם יש לנו תמונה ואנחנו רוצים לבדוק האם היא קיימת גם במאגרי התמונות, נוכל לחפש את התמונה ב"גוגל תמונות" ולראות האם היא קיימת במאגרי התמונות השונים.
לא תמיד נמצא את התמונה שאנחנו רוצים. לרוב, האתרים החינמיים יציעו אלטרנטיבות בתשלום מאתרים כמו שאטרסטוק וכדומה. מומלץ לחפש במאגרים אחרים ברשימה אולי תמצאו שם תמונה דומה.
הקטנת משקל התמונות
חשוב לשים לב שהתמונות שאתם מורידים ממאגרי התמונות, הן גדולות וכבדות מאד. תמונות כאלו מתאימות להדפסה ולא לאתר אינטרנט (בגלל זמן טעינה ארוך עד שהאתר עולה).
לכן תבדקו את גודל התמונה ותקטינו אותו בהתאם לצורך. כמו כן מומלץ לכווץ את התמונה בעזרת כלים כמו tinypng. תוכלו להיעזר במדריך שלנו על כיווץ תמונות איך להוריד את משקל התמונות.
למה צריך להשתמש במאגרי תמונות?
אם אתם מחפשים תמונה בגוגל מורידים אותה ומפרסמים אותה אצלכם באתר, סביר מאד להניח שאתם מפירים זכויות יוצרים. גם אם עשיתם את זה בתמימות ולא הייתם מודעים לבעיה, זה לא פוטר אתכם ואתם חשופים לתביעה שיכולה לעלות לכם בהרבה כסף ועוגמת נפש.
אם אתם רוצים להשתמש בתמונות באתר שלכם, חובה להשתמש במאגרי תמונות. בין אם זה מאגרים חינמיים או בתשלום. ובכל מקרה יש לשים לב לסוג הרישיון האם אתם צריכים לתת קרדיט לאתר שממנו לקחתם את התמונות וכו'.
תגובה אחת
מדהיםםם