העלאת תמונות לאתר בצורה נכונה
השימוש בתמונות באתר הן כלי חשוב להעברת מסרים ושיפור חווית המשתמש, אבל אם העליתם תמונה במשקל כבד, אתם מעלים את זמן הטעינה של האתר וגורמים לנטישה של משתמשים חסרי סבלנות…
חשוב לזכור שהתמונות שצילמתם או קניתם מאתר תמונות לרוב מיועדות להדפסה ולא להעלאה לאתר. לכן יש לשמור את התמונות בצורה המתאימה עוד לפני שאתם מעלים אותם לאתר.
כאשר אתם שומרים את התמונה במחשב שלכם שימו לב ל3 דברים:
בחירת סוג הקובץ המתאים
יש כל מיני פורמטים לשמירת תמונות, אבל לרוב נשתמש ב- JPEG ו– PNG. בPNG- נשתמש רק כדי לשמור תמונה עם רקע שקוף. בכל שאר התמונות נשתמש ב-JPEG.
גודל תמונה לאתר בלי להגזים
גם בזה הרבה מנהלי אתרים מעלים תמונות בגודל שלא היה מבייש שלט חוצות ענק. האם אתם צריכים באתר גודל כזה? ברור שלא! ולכן זה מיותר לגמרי להעלות תמונה בגודל ענק וכבד כל כך.
חשוב להקפיד שהתמונות באתר לא יהיו יותר מ- 80kb אלא אם כן יש בכך חשיבות מיוחדת כמו תמונה בסליידר/ בהדר או רקע וכו'.
כדי להקטין את התמונות אתם יכולים להשתמש בכל תוכנת עריכת תמונות שיש לכם, כמו פוטושופ, צייר וכדומה. אנו בחרנו להציג לכם כלי אונליין נחמד לדחיסת תמונות (מה שאומר שאינכם צריכים להוריד תוכנה למחשב, למרות שאם תרצו אתם יכולים להוריד את התוכנה כדי שהכיווץ יהיה מהיר יותר).
- נכנסים לאתר הזה.
- מעלים תמונה מהמחשב שלכם (כל תמונה מקסימום 5 mb).
- ומקבלים תמונה באיכות טובה למסכים אבל מתאימה לאתרי אינטרנט (הקטנה של 80% ויותר מכובד התמונה).
לתת שם לתמונה
מומלץ מאד לעשות אופטימיזציה לתמונות באתר, כך גוגל ידע במה עוסקת התמונה שהעליתם. לכן מומלץ להשקיע עוד כמה שניות ולתת שם שיבטא את מה שרואים בתמונה, כמובן ששם התמונה יהיה באנגלית! עוד על אופטימיזציה לתמונות ובכלל תוכלו לקרוא כאן.